Дан школе

Јубилеј поводом обележавања Дана Oсновне школе „Јован Шербановић“ у Крепољину прославили су ученици и наставници пригодним активностима. “Локална самоуправа на челу са преседником општине Жагубица Сафетом Павловићем, је на прави начин препознала значај адекватног образовања за нашу будућност”, рекао је директор школе истичући у први план јако добру сарадњу и велику помоћ и подршку локалне самоуправе у том смислу.

Школа је у суботу, 9.маја, обележила 165 година постојања и рада. За ово време многи ученици постали су признати стручњаци и успешни људи

Обележавање Дана школе додатно је увеличао својим присуством г-дин Сафет Павловић, први човек општине Жагубица и, њиме предвођени, чланови ужег општинског руководства. Обележавању Дана школе присуствовали су и директори других школа из општине и представници Српске Православне Цркве, а свечану академију отворила је Оливера Пауљескић, народни посланик у Народној скупштини Републике Србије, која је такође истакла одличну сарадњу локалне самоуправе и ове, као и осталих школа у општини.

У скромном, али обележавању богатом срцем и испуњеним великим ентузијазмом ученика и наставника, наступили су ученици ове школе кроз драмски и културно уметнички програм, а отворена је и изложба која илустративно представља најважније кораке у последњих пет година рада школе.