КУД Младост Крепољин

Културно-уметничко друштво “Младост” из Крепољина, наставља традицију организованог културно-забавног живота и окупљања младих у насељу.

Под именом “Ђура Јакшић” почело је са радом 1958. године. После краћег престанка са радом почетком седамдесетих година друштво се окупља под новим именом КУД “Младост” и траје све до данас.

Звездани тренуци овог друштва били су на финалном такмичењу на Републичкој смотри “Сусрети села 1975” у Зајечару и освајање трећег места. Затим 1976. године у емисији “Знање – имање” у Деспотову општина Бачка Паланка где осваја такође треће место као гостујућа екипа.

КУД је учествовало на разним такмичењима као што су прва смотра фолклорних ансамбала рудника јавних предузећа подземне експлоатације угља у Ресавици, на седмом фестивалу дечијег народног стваралаштва у фолклору под називом “Крени коло да кренемо” у Ћовдину општина Петровац на Млави, “Хомољским мотивима” у Кучеву и другим местима.

Ово културно-уметничко друштво од 2000. године организује “Спасовданске сусрете” који су постали традиционални. На овим сусретима за седам година учествовало је 57 културно-уметничких друштава из разних крајева наше земље као што су: КУД “Сомбор” из Сомбора, АМБ “Графика” из Новог Сада, КУД “Логовац” из Деспотова, општина Бачка Паланка, КУД из Новог Сланкамена, општина Инђија, КУД из Ресавице, општина Деспотовац, КУД “Азбуковица” из Љубовије, КУД “Лугавчина” из Лугавчине, општина Смедерево, КУД “Живко Поповић” из Рановца општина Петровац на Млави и многа друга друштва.

Посебно се напомиње да је на Спасовданским сусретима учесвовало КУД “Петар Први Карађорђевић – Мркоњић” из Мркоњић Града – Република Српска.

Ово друштво је учествовало на међународној смотри под називом “Бистричко вече 2000” у Новом Саду, као и на међународној фолклорној академији “Китен 2005.” у Бугарској.

Друштво данас има око 100 чланова и негује игре из свих крајева Србије.

Својим квалитетним наступима КУД “Младост” одушевио је публику на бројним манифестацијама на којима је учествовао.