Општинско такмичење у малом фудбалу

Домаћин Oпштинског такмичења у малом фудбалу, које се по наставном плану и програму основних школа одржaва сваке године, овога пута била је Oсновна школа „Јован Шербановић“ из Лазнице. С обзиром на лоше временске услове, такмичење је одржано у Жагубици у балон хали, а право да учествују имали су сви ученици од петог до осмог разреда, девојчице и дечаци из све три школе са територије општине Жагубица.

„Само победник у овом такмичењу пролази даље у виши ранг и представља општину Жагубица, а самим тим и своју школу на Окружном такмичењу. Очекујем од овог фудбала да то буде добра и поштена игра. Бољи нека победи“, рекао је Милан Јовановић, наставник физичког васпитања.

Како наводи наставник физичког образовања Милан Јовановић, такмичило се пет екипа, три мушке и две женске.

У категорији дечака Жагубица – Крепољин 2:1, Жагубица – Лазница 3:2, док су девојчице у регуларном току утакмицу завршиле нерешено 1:1, те је након извођења пенала победу однела женска екипа основне школе „Јован Шербановић“ Лазница резултатом 3:2.

У свеукупном пласману прво место заузела је екипа основне школе „Моша Пијаде“, која ће општину Жагубица представљати на окружном такмичењу