Председник Александар Вучић у посети нашој школи

Председник Србије Александар Вучић обишао је 25.09.2017. године реконструисану ОШ “Јован Шербановић” у Крепољину и поручио да становнике жагубичког краја очекују “бољи дани” и да ће се, након дуго времена, улагати и у овај крај.

Председник је након обиласка школе у Крепољину, поручио да се види брига о деци, школским просторијама, да је окречено без помоћи државе, а да школа изгледа “као права лепотица”.

Осим председника Србије, школу су посетили  и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник општине Жагубица Сафет Павловић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитањe Весна Недељковић, помоћник министра за инвестиције Споменка Симонић и руководилац школске управе у Пожаревцу Велиша Јоксимовић.

Челници државе су обишли и фискултурну салу у школи у којој се приводе крају радови на крову и осветљење.

Министарство енергетике и рударства Републике Србије, фонд енергетске ефикасности и Општина Жагубица финансирали су пројекат реконструкције и енергетске ефикасности у Основној школи „Јован Шербановић“ у Крепољину. Пројекат је направила Дирекција за изградњу и развој Општине Жагубица. Министарство енергетике и рударства је финансирало 67% од укупног уговореног износа, а локална самоуправа је финансирала 33%. Захваљујући овим средствима од државе и општине, највећи део радова је завршен: хоризонтална и вертикална термоизолација зграде и спољна фасада, замена и постављање термо-регулационих вентили на радијаторима, замена комплетне столарије са ПВЦ-алуминијум  столаријом, већи део крова и замена конструкције спуштеног плафона фискултурне сале и осветљење. Зграда школе ће, по завршетку комплетних радова, добити енергетски пасош.

Председник Републике је обећао да ће средства из буџета издвојити за реконструкцију пода и зидова фискултурне сале, као и за унутрашњост школе у потпуности.