Сајам образовања

Јединствена прилика да ученици завршних разреда основне школе реше недоумице приликом уписа у виши степен школовања јесте и Сајам образовања и занимања који је одржан у Крепољину у образовној установи „Јован Шербановић“.

У организацији крепољинске школе и тима за професионалну оријентацију, уз подршку МЗ „Горњак“ из Крепољина на Сајму су били понуђени различити профили за које ће се свакако неки од ученика и одлучити.

Барбара Ивковић, организатор, навeла је  да је поред ученика, који врло често не знају да сами одаберу занимање којим ће се бавити, ово била веома добра информатива и за родитеље који су дошли да виде шта је представљено како би деци помогли да за себе одаберу најбоље:

„Своје профиле представило је девет школа, а Сајам се у Крепољину организује трећи пут. Циљ је да помогнемо не само деци наше школе већ и осталима у одабиру занимања при преласку у виши степен образовања, тј. у средњу школу“, истакла је Барбара Ивковић.

Упознавање са образовним профилима који постоје у школама које су се представиле као и ваннаставним активностима помогао је ученицима да открију добре и лоше стране појединих занимања. Кроз разговоре са будућим професорима одговоре на сва питања добили су на једном месту што је олакшавајућа околност како за попуњавање листе жеља тако и  за припрему  предстојећег пријемног испита