Светски карате куп

Ученици наше школе, чланови карате клуба ,,Пантери“ Жагубица су учествовали на 13. WKC првенству света. Дванаест такмичара из наше општине као део репрезентације Србије, представљало је нашу земљу међу 20 држава света, 28 карате савеза и 800 такмичара.

Из Крепољина су на такмичење ишле: Којадиновић Софија, ученица 3. разреда, Алексић Анђела, ученица 7. разреда, Атанацковић Невена, ученица 7. разреда, Миловановић Драгана, ученица 8. разреда, Максић Наташа и Милинковић Анастасија, ученице средње школе ,,Младост“ Петровац на Млави. Сви такмичари су показали изузетан квалитет и на томе им честитамо.

Најбољи резултат за нашу школу постигла је Којадиновић Софија, ученица трећег разреда која је освојила сребрну медаљу у катама и бронзану медаљу у борбама, и Алексић Анђела, ученица седмог разреда, која је освојила 5. место у борбама.

Максић Наташа, постала је светски првак, освојивши златну медаљу у борбама појединачно, и бронзану медаљу екипно, заједно са такмичаркама из Енглеске.

Милинковић Анастасија је постала вицешампион света освојивши сребрну медаљу у борбама.

Посебно нам је драго што су чланови нашег карате клуба и карате клуба из Ресавице својим заједничким наступом отворили ово такмичење.

Честитамо свим такмичарима који су достојанствено представљали нашу школу, општину Жагубица и државу Србију!